ویندوز 11 و مزایا و معایب آن

سلام خدمت شما همراهان عزیز، در این مقاله تصمیم داریم تا با مزایا و معایب ویندوز 11 این سیستم عامل جدید کاربران را به چالش کشیده است آشنا بشویم، بیایید تا راجب این سیستم عامل بی نظیر با چند عیب کوچک بحث کنیم و تا حد امکان به ویژگی های این سیستم عامل جدید مایکروسافت اشاره کنیم و همچنین راهکار هایی جهت رفع مشکلات موجود در زمان نصب به شما ارائه کنیم، پس لطفا با ما همراه باشید .

 

مزایای ویندوز 11 :

 

ویندوز 11 تفاوت های زیادی نسبت به نسخه قبلی ویندوز (ویندوز 10) دارد که خوشبختانه خیلی از تغییرات بوجود آمده در این سیستم عامل باعث شده که ویندوز 11 نسبت به نسخه قدیمی پیشرفت چشمگیر و موثری داشته باشد. به طور مثال از جمله این تغییرات می توان به والپیپرهای جذاب این سیستم عامل اشاره کرد.

حال بیایید ویژگی های این سیستم عامل جدید و جذاب را با هم بررسی کنیم :

 

1-وضوح و کیفیت بالا :

 

 

 

وضوح و کیفیت در ویندوز 11
وضوح بی نظیر

 

در طراحی جدید این سیستم عامل کیفیت و وضوح پیشرفت بسیاری داشته است .

در نتیجه این وضوح شامل تمامی آیکن ها و عناصر جزیی این سیستم عامل می شود .

این وضوح با جلوه های ویژه ای از جمله محو شدن پس زمینه، ایجاد سایه و گوشه‌های گرد ترکیب شده است .

همه این تغییرات جهت سهولت در بکارگیری و استفاده راحت تر کاربران این سیستم عامل ایجاد شده است در نتیجه این ویژگی های ویندوز 11 برتری چشمگیری نسبت به ویندوز 10 می دهد.

 

2-تبدیل نوار ابزار به داک :

 

تبدیل نوار ابزار به داک ویندوز 11
تبدیل نوار ابزار به داک

 

مثل اکثر نسخه سیستم عامل لینوکس و مک ، نوار وظیفه ویندوز 11 تبدیل به یک داک می شود .

می‌توان آیکن‌های داخل این داک را جابه جا و به مرکز آن انتقال داد که این قابلیت ازاین سیستم عامل در دستگاه‌هایی که صفحه لمسی دارند کمک می‌کند.

افرادی که فعالیت با نوار وظیفه کلاسیک ویندوز برای آنها قابل قبول تر است می‌توانند بوسیله ی دکمه استارت و آیکن اپلیکیشن‌ها را در قسمت چپ قرار دهند.

 

3-بازگردانی ابزارک ها :

 

ابزارک ها در ویندوز 11
بازگردانی ابزارک ها

 

آیا شما کاربران استفاده از ابزارک ها (پنجره‌های اطلاعاتی کوچک شناور در ویندوز ویستا و 7) را نسبت به کاشی‌های زنده ویندوز 10 ترجیح می‌دهید؟

ابزارک های جدید در این سیستم عامل درون یک پنل اختصاصی قرار می گیرند که از قسمت چپ به راست صفحه در حرکت اند . همچنین این ابزارک ها بیشتر در راستای ارائه اطلاعات طراحی شده اند تا بکارگیری آنها به شکل اپلیکیشن‌های کوچک.

و در نهابت این تغییر یک پیشرفت منحصر به فرد محسوب نمی شود .

 

 

4-سهولت در بکارگیری گروه ها و طرح  های اسنپ :

 

گروه ها و طرح های اسنپ در ویندوز 11
بکارگیری طرح  های اسنپ

 

ویندوز ویژگی ای به اسم اسنپ دارد که با بکارگیری از آن کاربران می‌توانند  پنجره‌ها را در ساده ترین حالت به قسمت چپ و یا مرکز صفحه وصل کنند . این ویژگی که در اصل انواع سیستم عامل‌ها را در بر گرفته، در ابزار FancyZones از Windows PowerToys پیشرفته تر شده است.

حال یک نسخه به روز و پیشرفته از این ویژگی در این سیستم عامل برای همه به نمایش گذاشته شده است که در یک منوی باز شونده روی دکمه maximize ظاهر می‌شود.

 

5-اپلیکیشن‌های اندرویدی در ویندوز 11 :

 

"اپلیکیشن

 

تا قبل ازاین سیستم عامل اگر کاربران قصد داشتند یک اپلیکیشن یا بازی اندرویدی را اجرا کنند باید داشتید گوشی را به نوعی ریموت کنترل تبدیل می کردند یا اینکه از یک فضای شبیه سازی اندروید استفاده می کردند . اما این سیستم عامل ویژگی پشتیبانی داخلی از اپلیکیشن‌های اندرویدی را دارا است.

در حقیقت می توان انتظار داشت که امکان نصب و راه اندازی هر گونه بازی یا اپلیکیشن اندرویدی در این نسخه از سیستم عامل قابل تحقق است و این اپلیکیشن‌ها تقریباً همانند اپلیکیشن‌های مخصوص ویندوز در این سیستم عامل اجرا می شوند.

 

6-نسل جدید بازی ها :

یکی از ویژگی های به روز پلی استیشن و ایکس باکس که در مورد آن زیاد شنیده اید ، ارتباطات داخلی هوشمند سیستم‌های فرعی این دستگاه ها یعنی پردازنده، کارت گرافیک و سیستم ذخیره اطلاعات است. DirectStorage هم به شکلی برابر این ویژگی برای کامپیوتر می باشد .

کاربران انتظار دارند که DirectStorage منجر به ارتقای چشمگیری از کارایی و سرعت اجرای اپلیکیشن‌هایی شود که با داده‌های زیادی مشغولند . به مراتب بازی‌ها جزیی از این اپلیکیشن‌ها هستند.

ویژگی HDR خودکار هم از نسل تازه کنسول‌های ایکس باکس به کامپیوتر اضاف خواهد شد . این ویژگی در آینده می‌تواند با افزایش اتوماتیک سطح روشنایی، باعث ارتقا حال و هوا و فرم بازی‌های قدیمی شود و از تمام محدوده روشنایی مانیتورهای مدرن استفاده کند.

 

7. مایکروسافت تیمز برای تمام کاربران :

 

ماکروسافت تیمز یار همیشگی ویندوز 11
مایکروسافت تیمز

 

برای چت یا برقراری تماس ویدیویی و صوتی با اقوام و مخاطبین فقط کافیست که یک کلیک روی تسک بار این سیستم عامل انجام دهید.

این ویژگی به خاطر وجود مایکروسافت تیمز تهیه شده که مایکروسافت آن را مبدل به یک روش اصلی برای برقراری تماس با اقوام و مخاطبین بکند.

وجود یک روش سازماندهی شده در این سیستم عامل برای برقرای تماس و ویدیو کنفرانس طبق نظر برخی کاربران راهکار بسیار مفیدی به حساب می آید. منتها با این حال همانطور که می دانید ، روش های جایگزین بهتر و موثر تری هم وجود دارد.

 

 

معایب ویندوز 11

 

ویندوز 11 هم همانند هر محصول دیگری تماما بی نقص نیست. امکانش هست که بعضی از این تغییرات و انتقالات  از نظر برخی کاربران مطلوب نباشند به همین علت تصمیم می گیرید که همان ویندوز 10 بهتر است .

 

1- نیاز به وجود گرافیک و سخت‌افزار قوی :

 

"گرافیک

 

به علت نداشتن سخت‌افزار در حال حاضر، یافتن یک جی‌پی‌یوی به روز با مناسب ترین قیمت به طور معمول غیرممکن و نشدنی است بنابراین اکثرا آپگرید جی‌پی‌یو را به آینده موکول کرده اند.

برای کاربرانی که به این سیستم عمل علاقمند هستند، ممکن است این مسئله خیلی دور از انتظار نباشد به این دلیل سیستم عامل جدید ویندوز نیازمند جی‌پی‌یویی _است که حداقل با دایرکت ایکس 12 مچ باشد و درایور W D D M 2.0 هم لازم است.

2- اسکایپ کجاست؟!

اسکایپ در آغاز اولین اپلیکیشنی بود که بانی محبوبیت های چشمگیری از جانب تماس‌های ویدیویی شد. امروزه اسکایپ در اقیانوسی از انواع اپلیکیشن‌های تماس ویدیویی شبیه و حتی برتر گم شده است.

احتمالاً به همین علت مایکروسافت تصمیم اتخاذ کرده ک در این سیستم عامل تیمز را جایگزین اسکایپ کند.

3- ضعیف شدن کارایی تسک بار :

بر این اساس هرآنچه که تا این لحظه بررسی کردیم، گرچه تسک بار این سیستم عامل (ویندوز 11) از نظر فرم خارجی جذابیت چشمگیری به همره داشته است اما از نظر کاربردپذیری ضعیف بسیار زیادی نسبت به قبل پیدا کرده است.

ویژگی حرکت تسک بار به هر جهت دلخواه از صفحه حذف شده و حال تسک بار به پایین صفحه تغییر جهت و چسبیده است.

به همین علت ، حال با کلیک کردن کردن روی آیکن یک اپلیکیشن باز، نمونه‌های تازه ای از آن ایجاد نخواهد شد.

 

4 – از بین بردن تایم لاین :

تایم لاین در ویندوز 11
خداحافظی با تایم لاین در ویندوز 11

 

احتمالاً به یاد دارید که مایکروسافت، تایم لاین را به جهت بهانه ای برای سازماندهی بصری آیتم‌ها طراحی کرده بود. تایم لاین این قابلیت را دارد که به کاربر راجب طرز صحیح استفاده او از کامپیوتر اطلاع رسانی کند و اپلیکیشن‌ها و داکیومنت‌های باز شده، سایت‌های دیده شده و سایر مشاهدات را به ترتیب زمان نشان دهد.

این روش به نظر خوب می آید اما به مرور کسی از آن استفاده می‌کند. اگر شما جزء افرادی هستید که این ویژگی برای آنها مورد استفاده است پس با توجه به از بین بردن تایم لاین از این سیستم عامل بهتر است به ویندوز 10 پایبند بمانید.

 

5- خداحافظی با کورتانا :

کورتانا دستیار هوشمند مجهز به هوش مصنوعی مایکروسافت است که مانند دستیار گوگل و الکسای آمازون عمل می کند و می‌توانید با صدا با آن ازتباط برقرار کنید.

اما این احتمال هست که کورتانا دیگر در سیستم عامل جدید ویندوز پشتیبانی نشود .

گرچه باز هم می‌توانید کورتانا را از طریق یک اپلیکیشن جدا دانلود، نصب و استفاده کنید.

 

6. طرح‌های کم با تاخیر بسیار :

 

"تاخیر

 

در این سیستم عامل می‌توان به سرعت بر اساس اشکال از پیش تعریف شده، هر پنجره مورد پسندی را روی یک بخش مورد نظر از صفحه بچسبانید. اما اگر در ویندوز 10 PowerToys که به خود مایکروسافت تعلق دارد را راه انداری و نصب کنید، می‌توانید اشکال دلخواه خودتان را خلق کنید . انجام این عملیات خیلی راحت نیست اما به طور قطع این رویه کامل تر است.

بعلاوه در روش پیش فرض اسنپ کردن پنجره‌ها، می توان با تغییر جهت اشاره گر موس روی دکمه maximize  اندازه پنجره مورد پسندتان، آن را اسنپ کنید. بعد از به حرکت درآوردن اشاره گر موس روی پنجره باید به انتظار ماند تا ویندوز این تشخیص را دهد که قصد دسترسی به طرح‌های چیده شده پنجره را دارید.

گرچه احتمالا این انتظار بسیار دراز مدت و عذاب آور نباشد اما به طور قطع طولانی تر از کلیک کردن روی یک بخش از صفحه است.

 

7. گردآوری اطلاعات شما توسط مایکروسافت :

 

ارائه ویندوز 11
گردآوری اطلاعات توسط مایکروسافت جهت ارائه ویندوز 11

 

به طور احتمال این سیسم عامل تلاش می‌کند تا اطلاعات بیشتری در رابطه با نحوه صحیح استفاده از کامپیوتر جمع آوری کرده و برای مایکروسافت ارسال کند.به همین دلیل برای بهره مند شدن از همه امکانات سیستم عامل به روز شده صرف نظر از نسخه آن باید یک اکانت مایکروسافت داشته باشید.

و اما ، ابزارک های دسکتاپ این سیستم عامل هم از هوش مصنوعی برای ارائه اطلاعات به کاربران از طریق نظارت کردن بر سلیقه آنها استفاده می‌کند.

 

8- احتمال به مشکل خوردن برای نصب ویندوز 11 :

 

مشکلات در نصب ویندوز 11
رخداد برخی مشکلات در نصب ویندوز 11

 

و اما بزرگترین نقص این سیستم عامل (ویندوز 11) این است که احتمالا نتوانید آن را اجرا  و راه اندازی کنید. حتی اگر جی‌پی‌یویی هوشمند و سازگار داشته باشید، امکانش هست که  سایر عناصر سیستم شما با این ویندوز 11 سازگار نباشند.

طبق گفته مایکروسافت شما باید برای رسیدن به تجربیات فوق العاده،یک سخت افزار بی نقص داشته باشید. سیستم عامل جدید هم نیاز به کامپیوترهایی مدرن و به روز دارد.

اگر پردازنده سیستم شما قدیمی تر از نسل هفتم Core اینتل یا Zen 2 شرکت AMD باشد، امکان اجرا  ویندوز 11 را نخواهید داشت اما مسئله قابل اهمیت تر، سازگاری با T M P 2.0 است.

امروزه ماژول‌های T M P در بسیاری از لپ تاپ‌ها و سیستم‌های باندل وجود دارد، اما ممکن است اگر شما کیس خود را اسمبل کرده باشید این ماژول در آن وجود نداشته باشد .

نداشتن ویژگی پشتیبانی از T M P 2.0 هم یعنی نداشتن امکان نصب این سیستم عامل .

 

نصب این سیستم عامل اجتناب ناپذیر است

با وجود مزایا و معایب این سیستم عامل، چه خواستار آن باشید چه نباشید به هرحال ویندوز 11 جایگزین ویندوز 10 خواهد شد. مثل تمامی نسخه‌های قبلی ویندوز که از میان رفتند …

اما ممکن است کاربران از برخی امکانات و تغییرات به روز این سیستم عامل استقبال خواهند کرد؛ برای عادی شدن بعضی دیگر از تغییرات این سیستم عامل نیاز به زمان هست ،در نتیجه برای از بین بردن مشکلات آزاردهنده این سیستم عامل، می توان از ابزارهای شخص ثالث استفاده کرد.

امیدواریم که این سیستم عامل برای همه کاربران تجربه خوبی رقم بزند.